Efter tre års studier och kandidatexamen i möbel- och byggnadshantverk på Mittuniversitetet öppnade jag verkstad i Östersund. Jag är medlem i Sveriges Tapetserarmästare, innehar Gesällbrev och Mästarbrev.

Min tidigare mångåriga erfarenhet inom klädbranschen har gett mig stora kunskaper gällande textila material. Det är viktigt med bra kvalitet på möbeltyger, och de får gärna vara av naturmaterial som har många fördelar.

Jag älskar att jobba med händerna och drivs av problemlösning. Jag är intresserad av stilhistoria och njuter av färg, form och textilier. Allt detta får jag ägna mig åt varje dag som möbeltapetserare.

/Lena Toresson

Sveriges Tapetserar Mästare

Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklighet inom ett hantverksyrke och garanterar förutom stort yrkeskunnande och erfarenhet även pålitlighet som hantverksföretagare. Det utfärdas av Sveriges Hantverksråd till de hantverkare som uppfyller de krav som anges i Lag och Förordning om Mästarbrev för hantverkare (SFS 1995:1255 och SFS 1995: 1256). (Sveriges Hantverksråd)